Champinjonsoppa (& pannkakor)
juni 5, 2007
Torsdag 8/2
Färska champinjoner (mycket)
Olja att steka i
2 gula lökar
2 potatisar
1 buljongtärning
1/2 liter vatten
1 pkt IMat
Salt & Peppar
Hacka champinjonerna grovt. Skala och dela potatisen i bitar.
Värm oljan i gryta. Fräs lök och potatis.
Dela champinjonerna i kvartar. Spara några till garnering.
Lägg i champinjonerna i grytan. Tillsätt buljongtärning, vatten och IMat.
Låt koka så potatisen är genomkokt. Mixa soppan med stavmixer. Späd ev med
lite vatten om soppan blir för tjock. Smaka av.
Skiva ”garneringschampinjonerna”. Stek i olja tills desss de fått fin färg.
Servera till soppan.
Pannkakor – denna gången med dinkelmjöl.
Mia
No comments yet