Hoppa till innehåll

Äpplekaka – Gluten- och mjölkfri

maj 2, 2008

I höstas när det fanns gott om svenska äpplen köpte jag flera kilo som jag skivade ner tunnt och la i plastpåsar i frysen tillsammans med socker och kanel. Den sista påsen gick åt igår. Så här gjorde dottern och mannen:

Ta: 
3 ägg
2 dl socker
3 dl vetemix
1 dl sojamjölk
1/2 dl olja
1,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Tunnt skurna äpplen med kanel och socker. Minst 2 äpplen.

Smör/margarin till formen
Havremjöl/havregryn för att ”bröa”

Blanda torra ingredienser för sig. Vispa ägg och socker påröst. Koka upp sojamjölken och häll i oljan. Häll den varma blandningen i äggsmeden. Blanda ner de torra ingredienserna.

Häll i en smord och ”bröad” form. Stick ner äppleskivorna i smeten.
Hysst in i ugnen, Och pang i magen!!

 

No comments yet

Lämna en kommentar