Omlagd sill
Till midsommar gjorde jag en nyinläggning av Matjessill den skulle bli gluten och mjölkfri.
Först gjorde jag en ny lag till sillen där den fick ligga och gotta sig. Därefter flyttade jag sillen till en majonäsröra.
2 burkar matjessill
lagen:
rödvinsvinäger ca 1, 5 dl
1/2 rödlök fin skuren
dill i massor
svartpepparkorn minst 10
socker efter behag
majonäsen:
majonäs
dill
stenbitrom
1. Koka upp vinägern, svartpepparkornen, rödlök och socker. Noppa och hacka dillen under tiden.
2. Blanda ner dillen och smaka sedan av. Stäm av att mängden socker stämmer med vinägern.
3. Låt lagen svalna. Lägg över matjessillen i en burk med tätt lock. När lagen är sval häll den över sillen. Ställ svalt i några dagar.
4. Blanda ihop majonäsen, dillen och stenbitsromen. Flytta sillbitarna till majonäsen och blanda försiktigt.