Hoppa till innehåll

Omlagd sill

juni 27, 2010

Till midsommar gjorde jag en nyinläggning av Matjessill den skulle bli gluten och mjölkfri.
Först gjorde jag en ny lag till sillen där den fick ligga och gotta sig. Därefter flyttade jag sillen till en majonäsröra.

2 burkar matjessill

lagen:
rödvinsvinäger ca 1, 5 dl
1/2 rödlök fin skuren
dill i massor
svartpepparkorn minst 10
socker efter behag

majonäsen:
majonäs
dill
stenbitrom

1. Koka upp vinägern, svartpepparkornen, rödlök och socker. Noppa och hacka dillen under tiden.
2. Blanda ner dillen och smaka sedan av. Stäm av att mängden socker stämmer med vinägern.
3. Låt lagen svalna. Lägg över matjessillen i en burk med tätt lock. När lagen är sval häll den över sillen. Ställ svalt i några dagar.
4. Blanda ihop majonäsen, dillen och stenbitsromen. Flytta sillbitarna till majonäsen och blanda försiktigt.

No comments yet

Lämna en kommentar