Kycklinggryta
Igår åt vi kycklinggryta till middag Mumsigt värre så jag åt alldeles för mycket.
Olja raps/oliv
1/2 gul lök
1 medelstor morot
1/2 röd paprika
1 vitlöksklyfta
buljongpulver
1 burk körsbärstomater
2/3 burk vatten
4 kycklingbröst i bitar
salt och peppar
1. Hacka lök fint och hacka moroten i små kuber. Värm olja i en gryta och lägg ner lök och morot. Låt fräsa utan att det tar färg. Tillsätt körsbärstomaterna och buljongpulvret och låt puttra på medelvärme.
2. Dela kycklingen i bitar och stek så bitarna får yta lägg över i grytan. Hacka paprikan i bitar och pressa ner vitlöksklyftan. Småputtra tills kycklingen är genomkokt. Smaka av med salt och peppar.
3. Hacka basilika och persilja
4. Servera med ris eller pasta. Strössla basilika-persiljehacket över.
/Mia