Hoppa till innehåll

Helstekt kotlett med grönsaker och ris

maj 15, 2011

Det blev helstekt kotlett till middag. Med ungsrostade grönsaker och ris.

Benfri kotlett utan ben – mängd enl behov
Morötter skalade och skurna i bitar
Ingefära skalad och strimlad
Gul lök – skalad och delad

Tryddtopp följande blandas :
Olja – 0,5 dl
Tomatpuré 2 msk
Örtkryddor – efter behag
Örtsalt – efter behag
En skvätt vatten

Sätt på ugnen på 200 grader.
Lägg kotletten i en ugnsfast form, stick in en termometer och ställ in i ugnen.
Blanda ingredienserna till kryddtoppen.
Skala och skiva morötter i bitar, skala och strimla ingefära, skala och dela lök i fjärdedelar.
När kotletten har stått inne i ca 20 minuter – ta ut och bred på kryddtoppen och lägg i grönsakerna i formen. När kotletten har nått en innertemperatur på 70 grader stäng av värmen och låt stå en stund på eftervärme. Ta ur och låt svalna en stund innan man skär upp köttet.

Servera med ris.

/Mia

No comments yet

Lämna en kommentar